Triumph Bobber Forum banner

Tylny sygnał zepsuty jak naprawić tył

384 views 10 replies 5 participants last post by  Donner  
#1 ·
Wczoraj podczas jazdy moje tylne światło kierunkowskazu wisiało, nie jestem pewien, jak naprawić okablowanie, jest dobre i nadal działa światło.

Załączyłem zdjęcie, więc czy brakuje mi tylko śruby, czy czegoś innego?
Image

Image

#2 ·
Tak, to tylko śruba, ale jej ponowne zamocowanie będzie wymagało trochę pracy. Dobra wiadomość jest taka, że prawdopodobnie nie zgubiłeś śruby – prawdopodobnie jest luźna w obudowie tylnego zespołu hamulcowego.
Image
Zła wiadomość jest taka, że będziesz musiał usunąć obudowę tylnego zespołu hamulcowego, aby się do niej dostać. Aby ją usunąć, musisz odkręcić trzy śruby znajdujące się pod tylnym błotnikiem.
Image
Chociaż możliwe jest odkręcenie tych śrub przy zamontowanym tylnym kole, zdecydowanie tego nie polecam. Zrobiłem to raz, tylko po to, żeby zobaczyć, czy się da i więcej tego nie zrobię.

#3 ·
Tak, to tylko śruba, ale jej ponowne zamocowanie będzie wymagało trochę pracy. Dobra wiadomość jest taka, że prawdopodobnie nie zgubiłeś śruby – prawdopodobnie jest luźna w obudowie tylnego hamulca.

View attachment 67299

Zła wiadomość jest taka, że będziesz musiał usunąć obudowę tylnego hamulca, aby się do niej dostać. Aby ją usunąć, musisz odkręcić trzy śruby znajdujące się pod tylnym błotnikiem.

View attachment 67300

Chociaż możliwe jest odkręcenie tych śrub przy zamontowanym tylnym kole, zdecydowanie tego nie polecam. Zrobiłem to raz, tylko po to, żeby zobaczyć, czy się da, i więcej tego nie zrobię.
Dzięki stary za szczegółowe wyjaśnienie, najpierw sprawdzę, czy śruba nadal tam jest.